4. Jogurtové koblížky se skořicí
Věřte, že tyto jogurtové koblížky se zlatými hrozinkami, rumem a skořicí vám hned zmizí z talíře. Varovali jsme vás.
Ingredience:
- 300g bílý jogurt
 - 300g špaldová hladká mouka
 - 100g zlaté rozinky
 - 1 prášek do pečiva
 - 3 lžíce rumu
 - 3 vejce
 - citronová kůra
 
Na obalení:
- 150g cukr krupice
 - 2 lžičky skořice
 - 1/2 lžičky soli
 
Na smažení:
- 1l olej
 
Návod na přípravu
Vajíčka, rum, jogurt a citrónovou kůru rozmícháme dohladka, přidáme mouku, rozinky, prášek do pečiva a dobře rozmícháme. Necháme krátce odpočinout.
Rozehřejeme olej ve vyšším hrnci na teplotu asi 180°C, a poté lžící z hotového těsta do něj vkládáme nočky. Smažíme dozlatova, vybereme pomoci cedníku či speciální lžíce a necháme na tácku s papírovými ubrousky odsát přebytečný tuk.
Teplé koblížky obalíme ve směsi cukru krupice, soli a skořice. Nejlépe chutnají ještě vlažné.