Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
Madeta.cz

4. Jogurtové koblížky se skořicí

Věřte, že tyto jogurtové koblížky se zlatými hrozinkami, rumem a skořicí vám hned zmizí z talíře. Varovali jsme vás.

Ingredience:

  • 300g bílý jogurt
  • 300g špaldová hladká mouka
  • 100g zlaté rozinky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce rumu
  • 3 vejce
  • citronová kůra

Na obalení:

  • 150g cukr krupice
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky soli

Na smažení:

  • 1l olej

Návod na přípravu

Vajíčka, rum, jogurt a citrónovou kůru rozmícháme dohladka, přidáme mouku, rozinky, prášek do pečiva a dobře rozmícháme. Necháme krátce odpočinout.

Rozehřejeme olej ve vyšším hrnci na teplotu asi 180°C, a poté lžící z hotového těsta do něj vkládáme nočky. Smažíme dozlatova, vybereme pomoci cedníku či speciální lžíce a necháme na tácku s papírovými ubrousky odsát přebytečný tuk.

Teplé koblížky obalíme ve směsi cukru krupice, soli a skořice. Nejlépe chutnají ještě vlažné.

Na úvodní stranu...