Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
Madeta.cz

2. Bramboráky s povidly

Objevte jiné chutě našich předků. Bramborák neboli cmunda je tradiční pokrm české kuchyně. Tentokrát si je s námi připravíte na sladko s Cottage sýrem, povidly a skořicí.

Ingredience:

  • 500g ve slupce pečených brambor
  • 250g Cottage sýra
  • 100g špaldové hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 prášku do pečiva

 

Na dokončení:

  • povidla
  • skořice
  • máslo
  • cukr moučka

Návod na přípravu

Brambory umyjeme, osušíme a dáme na pekáček s hrubou mořskou solí. Upečeme při 180°C v rozehřáté troubě doměkka; asi 30-40 minut. Necháme vychladnout, poté oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Přidáme vajíčko, sůl, prášek do pečiva, cottage sýr a mouku a vypracujeme v těsto. Nepřilnavou pánev rozehřejeme na plynu na střední plamen, nepatrně omastíme máslem; z hotového těsta dlaní vytvarujeme placky o síle asi 5 mm a z obou stran je na rozpálené pánvi opečeme dozlatova.

Ozdobíme povidly, zasypeme cukrem a skořicí. Polejeme horkým máslem. Podáváme.

Na úvodní stranu...